torstai 10. kesäkuuta 2021

Työnhakua toukokuussa ja kesäkuun alussa

Lähestyvä kesä ja lomakausi on vähentänyt avoinna olevien työpaikkojen määrää. Ainakin niillä aloilla, joiden töitä itse katselen. Lisäksi iso osa nyt haussa olevista työpaikoista on sellaisia, missä töiden aloitus ei olisikaan heti vaan vasta elokuun alusta. Toisaalta tässä vaiheessa, kun on jo jotain orastavia kesäsuunnitelmia se ei haittaisikaan, vaikka aloitus menisi alkusyksyyn.
Mutta olisihan se ihanaa viettää kesää lomaillen, kun olisi tiedossa työpaikka sinne elokuulle!


Aina se harmittaa

Olen hakenut edelleen aika lailla laidasta laitaan hallinnollisia ja viestinnän paikkoja. Aina 10 tuntia viikossa olevasta osa-aikaisesta työstä kokopäiväiseen. Sekä lyhyitä (jopa alle 3kk määräaikaisia) että vakituisia töitä.
Haastattelukutsuja ei ole tullut. Ei edes sellaisista paikoista, joiden hakemiseen käytin oikeasti todella paljon aikaa ja energiaa. Eikä niihinkään, joiden hakukriteerit koen täyttäneeni täysin.
Toki kaikkiin hakemiini paikkoihin olisin töihin halunnut, mutta pari jäi kaihertamaan enemmän. 


Verkostoitumista

Verkostoitumista olen tehnyt ahkerasti niin LinkedInissä kuin Instagramissakin. Instagramissa tein itse asiassa uuden tilin, jota käytän pääasiallisena kanavana tämän blogin jakamiseen. Ja olisihan se mukavaa, jos jossain kohtaa pääsisi tekemään kaupallista yhteistyötä jonkun tahon kanssa. Tai jotain muuta yhteistyötä jonkun toisen someihmisen kanssa. On nyt ainakin alusta jo valmiina, eikä siinä vaiheessa tarvitse aloittaa nollasta, jos jotain innostavia projekteja syntyisi.
Olen avoin monenlaiselle toiminnalle, että saa lähestyä kyllä, jos jotain mielessä on :)


Opinnoilla eteenpäin?

Pääsin niin pitkälle jo, että olen varannut ajan Tredun uraohjaajalle. Ajatuksena katsoa opintoni ja vahvuuteni kokonaisuutena. Olisko kenties jotain koulutusta, mikä olisi työllistymisen kannalta hyvä suorittaa. Varmasti osa opiskelluista asioista kaipaa päivittämistä ja osasta osaamisesta ei ole mitään mustaa valkoisella. Kaikenlaisia asioita kannattaa viritellä siltä varalta, ettei ole töissä syksylläkään vielä. Toki fokus on siinä, että työpaikka löytyy. Mutta opinnollistamista tai osatutkintoja voisi vallan mainiosti tehdä siinä töiden ohella. Tai vaikka oppisopimuskoulutuksen suorittaa. 

Tällä hetkellä ainakin itselleni näyttää vahvasti siltä, että johtotason tehtävät eivät ole minua varten. Ei, vaikka yliopistossa meille kerrottiin, että meistä tulee johtajia. Tässä on onneksi vielä työikää jäljellä, että periaatteessa on ihan mahdollista sekin, että johtajaksi päätyisin. Se vaatisi vain oikeanlaisia työtehtäviä ja jonkunlaista johtajakoulutusta. Ei nyt kuitenkaan mennä asioiden edelle. 

Tätä tekstiä kirjoittelin parvekkeella. Sisällä on aivan liian kuuma! Pääskyset lentävät hyönteisiä keräillen edes takaisin ja välillä lokit tulevat kirkumaan naapuritalon katolle. Aurinko alkaa laskea pikku hiljaa mailleen, jossain kaukana menee joku hälytysajoneuvo. Yö on aina minulle luovinta aikaa - ehkä kirjoitan vielä jotain muutakin!